For an idyllic property, we sited this house to preserve the character of the surrounding natural wooded beauty. We sought to create an interaction between the local landscape, views, and interior spaces that could be enjoyed throughout each season. The house is oriented for both passive solar design as well as for optimal views. Large windows frame views and encourage cross breezes for summer evenings. Indoor rooms flow into adjacent outdoor spaces that are carefully landscaped to integrate local materials and indigenous plantings.

A walk out lower level for entertaining segues onto a landscaped stone terrace. An outdoor fireplace, built from stone gathered from the property, and hot tub give winter entertaining another dimension. A fifty-foot pool and garden is a private sanctuary for the family and their friends. This house was both designed and constructed by Riverside Design and Build. In addition to our Design and Build work, we are pleased to have had he opportunity to provide award winning interior design services for this project.